loopbaanadvies, communicatiecoaching, gedragstraining

Sollicitatietraining

Je weet wat je wilt en wat je kunt. Je bent zover dat je wilt gaan solliciteren. Maar hoe doe je dat: je eigen professionele doelstelling bereiken?

Voor wie op dat punt is beland, is de sollicitatietraining een uitstekend hulpmiddel. Een heel praktische training, waarin je leert een advertentie te analyseren, een goede brief en CV te schrijven en een sollicitatiegesprek te voeren. En ook nog speciale aandacht voor lastige onderdelen, zoals de eerste indruk, je ‘elevator pitch’ (binnen een minuut jezelf presenteren), voor jou lastige vragen en vragen die jij kunt stellen.

Een standaard sollicitatietraining ziet er als volgt uit:

sessie 1:     CV, brief, algemene informatie over de sollicitatieprocedure (2 uur)

sessie 2:    Voorbereiding sollicitatiegesprek, eigen kwaliteiten en vaardigheden, type vragen, de STAR-methodiek (2 uur)

sessie 3:    Het oefenen van en feedback krijgen op het voeren van een sollicitatiegesprek, eventueel met video-opnamen (3 uur).

De sollicitatietraining is als groepstraining in-company te volgen, individueel kun je hem 1-op-1 (als coaching) afnemen. Ook kan hij eventueel aangepast worden aan jouw individuele wensen.