loopbaanadvies, communicatiecoaching, gedragstraining

Waarom Congruens?

Congruens onderscheidt zich door nadrukkelijk op 2 niveaus te werken: binnen- en buitenkant; inzicht en oefening, gedrag en opvattingen. Wij geloven niet in alleen maar tips en trucs, hoewel die op zijn tijd zeker handig zijn. Blijvend en geloofwaardig effect is alleen dan te behalen, als je van binnenuit ook een verandering hebt ondergaan.

Congruens heeft tot doel om:

  • Jou inzicht in je eigen wensen, belemmeringen en unieke talenten te geven of dit inzicht te vergroten. Om je een reëel beeld te geven van je eigen waarde, je unieke bijdrage en hoe jij tot je recht komt en het verschil kunt maken. Met dit verkregen inzicht kun je – opnieuw of voor het eerst – een keuze maken in wat je nu werkelijk wil;
  • Je relativerings- en acceptatievermogen te bevorderen, zodat je eigen blokkades en belemmeringen niet langer bepalend zijn. Zo kun je effectief communiceren, oprechte loopbaankeuzes maken en het leven met meer durf leven;
  • Veranderingen teweeg te brengen, met erkenning van de moeite die dit kost, maar zonder het daarom te laten;
  • Praktisch resultaat te behalen. Er moeten letterlijk stappen gezet worden. Niet “alleen maar lullen, maar zeker ook poetsen”!

Dit maakt dat Congruens werkt!

Dit realiseren wij, door:

  • door te vragen tot de kern;
  • geen oordeel te vellen;
  • met respect én met humor de vraagstelling te benaderen;
  • de verantwoordelijkheid altijd bij jou als klant te laten liggen. Wij helpen de consequenties van keuzes scherp in beeld te krijgen, de keuze is en blijft vervolgens aan jou. Het is tenslotte jouw leven!
  • veel te oefenen en de klant stapsgewijs te laten experimenteren met nieuw gedrag.

Als je interesse hebt in een van de diensten van Congruens – voor jezelf of voor werknemers uit je bedrijf – dan kun je bellen voor een oriënterend of intake-gesprek. In dit gesprek nemen we door wat de vraagstelling is en waar de behoefte aan ondersteuning ligt. Tevens krijg je meer informatie over de werkwijze van Congruens en over de betreffende therapeut, coach of trainer. Aan het einde van het gesprek presenteren wij een kort concept-voorstel over het traject. Als je op grond hiervan verder met Congruens in zee wilt, schrijven we een Plan van Aanpak met de meer gedetailleerde uitwerking van het gehele traject.