loopbaanadvies, communicatiecoaching, gedragstraining

Mindfulness: minder stress, meer rust

Ongemerkt verlopen veel dingen in het dagelijks leven op de automatische piloot. Gewoontes en patronen vullen een groot stuk van ons leven in, zonder dat we ons daarvan bewust zijn. We zijn vaak niet echt aanwezig in het hier en nu, omdat we vooral bezig zijn met wat er in het verleden is gebeurd of wat er in de toekomst mogelijk gaat gebeuren. Hierdoor missen we niet alleen een heleboel, maar is de kans ook groot dat we verstrikt raken in onze gedachten en emoties. Dit kan vervolgens leiden tot stress, negatieve gedachten en lichamelijke klachten.

De Training

De mindfulnesstraining is een vaardigheidstraining waarin je leert hoe je je meer bewust kunt worden van je eigen automatische gewoontes en patronen. Je leert door gerichte aandachtsoefeningen met onverdeelde aandacht aanwezig te zijn in het hier-en-nu, zonder te oordelen en met vriendelijkheid en mildheid. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 tot 2 uur. Hierin zal, naast meditatie- en lichaamsgerichte oefeningen, aandacht besteed worden aan hoe mindfulness een rol kan spelen in het omgaan met stress, emoties en lichamelijke klachten.

Resultaat

Mogelijke effecten van de training zijn:

  • minder stress, meer rust
  • genieten van het moment
  • met mildheid naar jezelf, je omgeving en problemen kunnen kijken
  • minder piekeren, beter door- of inslapen
  • beter om kunnen gaan met zaken die voor jou lastig zijn
  • afname van lichamelijke klachten.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die bewust in het leven wil staan en die anders wil leren omgaan met stress of de moeilijkheden van alledag. De training is ook geschikt voor iedereen die wil ontdekken wat zijn eigen automatische patronen, beschermingsmechanismen en/of negatieve gedachten zijn. Verder is de training geschikt voor iedereen die wil kennismaken – of nader wil kennismaken – met mindfulness.

Congruens biedt de training aan als individuele training, als training voor een koppel of als training voor een groep op aanvraag.