loopbaanadvies, communicatiecoaching, gedragstraining

Mindful@work

Wie heeft er op het werk nooit last van spanning, frustraties of stress? Door een drukke dag, door de combi werk-en-privé, door dingen waar je tegenop ziet, of door een vervelend conflict de vorige dag waar je nog mee rondloopt. Allemaal zaken die zijn gebeurd of nog moeten gebeuren. We zijn vaak niet echt aanwezig in het hier-en-nu, omdat we vooral bezig zijn met wat er in het verleden is gebeurd of wat er in de toekomst mogelijk gaat gebeuren. Hierdoor missen we niet alleen een heleboel, maar is de kans ook groot dat we verstrikt raken in onze gedachten en emoties. Dit kan vervolgens leiden tot stress en negatieve gedachten en leidt nooit tot effectiever werken.

De Training

De mindfulnesstraining is een vaardigheidstraining waarin je leert hoe je je meer bewust kunt worden van je eigen automatische gewoontes en patronen. Je leert door gerichte aandachtsoefeningen eerder op te merken wat je verstoort, zodat je de keuze krijgt om er vroegtijdig iets aan te doen. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Hierin zal, naast meditatie- en lichaamsgerichte oefeningen, aandacht besteed worden aan hoe mindfulness een rol kan spelen in het omgaan met stress, emoties en lichamelijke klachten.

Resultaat

Mogelijke effecten van de training zijn:

  • minder stress, meer rust
  • betere concentratie en hogere effectiviteit
  • genieten van het moment
  • met mildheid naar jezelf, je omgeving en problemen kunnen kijken
  • minder piekeren, beter door- of inslapen
  • beter om kunnen gaan met zaken die voor jou lastig zijn
  • afname van lichamelijke klachten.

Voor wie?

Deze in-companytraining is geschikt voor iedereen die bewust in het leven wil staan en die anders wil leren omgaan met stress of de moeilijkheden van alledag. De training is ook geschikt voor iedereen die wil ontdekken wat zijn eigen automatische patronen, beschermingsmechanismen en/of negatieve gedachten zijn. Verder is de training geschikt voor iedereen die wil kennismaken – of nader wil kennismaken – met mindfulness.