Congruens Loopbaanadvies
Congruens Communicatiecoaching
Congruens Gedragstraining
Korte levensloop van Drs. Susanne Biemans

Susanne Biemans is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie mentaliteitsgeschiedenis (de effecten van de geschiedenis op het menselijk denken). Naast haar studie is ze in opdracht van de universiteit trainingen gaan ontwikkelen en geven voor studenten in onderwijscommissies. Eenmaal afgestudeerd is ze voor de Koninklijke Luchtmacht gaan werken. Eerst bij één vestiging die ging sluiten; daar heeft zij de herplaatsing van de medewerkers gecoördineerd. Toen dat proces was voltooid heeft ze vanuit het Hoofdkwartier alle reorganisatieprocessen in het land begeleid, outplacementtrajecten opgezet en uitgevoerd en sollicitatietrainingen verzorgd.

Vervolgens heeft ze als trainer/adviseur bij Schouten & Nelissen – een van Nederlands grootste trainings- en organisatieontwikkelingsbureaus – gewerkt. Haar specialisatie was carrièremanagement. Daarnaast waren communicatie, persoonlijke effectiviteit en conflicthantering haar aandachtsgebieden. Na ruim drie jaar heeft ze ontslag genomen bij Schouten & Nelissen om een langgekoesterde wens te vervullen: een jaar in de Afrikaanse 'bush' doorbrengen. In Afrika heeft ze gereisd en als vrijwilliger in 2 natuurparken het management ondersteund. Terug in Nederland heeft ze een project in de reïntegratiebranche opgepakt. Bij dit project heeft ze met behulp van assessments de arbeidsmarktwaarde vastgesteld van de groep mensen in Melkertbanen. In 2005 heeft ze Congruens opgericht.

Susanne Biemans is:

  • IV-therapeut i.o.;
  • gecertificeerd Mindfulnesstrainer en post-HBO gedragstrainer;
  • gecertificeerd loopbaanadviseur en assessor (Q100, Employablilitycheck, MBTI);
  • en daarnaast ook nog gecertificeerd 'ranger' (gids in Afrikaanse natuurparken) en in een ver verleden gediplomeerd historica.Noloc erkend loopbaanprofessionals, ingeschreven in het CRKBO

Congruens © 2013