Congruens Loopbaanadvies
Congruens Communicatiecoaching
Congruens Gedragstraining
Waarom Congruens?

Congruens onderscheidt zich door nadrukkelijk op 2 niveaus te werken: binnen- en buitenkant; inzicht en oefening, gedrag en opvattingen. Wij geloven niet in alleen maar tips en trucs, hoewel die op zijn tijd zeker handig zijn. Blijvend en geloofwaardig effect is alleen dan te behalen, als je van binnenuit ook een verandering hebt ondergaan.

Congruens heeft tot doel bij de kandidaat/kandidaten:

  • Inzicht in de eigen wensen, belemmeringen en unieke talenten te bewerkstelligen. Met dit verkregen inzicht kan ieder opnieuw een keuze maken in wat hij of zij nu werkelijk wil;
  • Relativeringsvermogen te bevorderen ten aanzien van de eigen blokkades die effectief communiceren en oprechte loopbaankeuzes in de weg staan. Hierdoor kan het leven met meer durf geleefd worden;
  • Veranderingen teweeg te brengen, met erkenning van de moeite die dit kost, maar zonder het daarom te laten;
  • Praktisch resultaat te behalen. Er moeten letterlijk stappen gezet worden. Niet “alleen maar lullen, maar zeker ook poetsen”!

Dit realiseren wij, door:

  • door te vragen tot de kern;
  • geen oordeel te vellen;
  • met respect ้n met humor de vraagstelling te benaderen;
  • de verantwoordelijkheid altijd bij de kandidaat te laten liggen. Wij helpen de consequenties van keuzes scherp in beeld te krijgen, de keuze is en blijft vervolgens aan hem of haar. Het is tenslotte zijn/haar leven!
  • veel te oefenen en de kandidaat stapsgewijs te laten experimenteren met nieuw gedrag.

Als je interesse hebt in een van de diensten van Congruens - voor jezelf of voor werknemers uit je bedrijf - dan kun je bellen voor een ori๋nterend of intake-gesprek. In dit gesprek nemen we door wat de vraagstelling is en waar de behoefte aan ondersteuning ligt. Tevens krijg je meer informatie over de werkwijze van Congruens en over de betreffende coach/trainer. Aan het einde van het gesprek presenteren wij een kort concept-voorstel over het traject. Als je op grond hiervan verder met Congruens in zee wilt, schrijven we een Plan van Aanpak met de meer gedetailleerde uitwerking van het gehele traject.

Noloc erkend loopbaanprofessionals, ingeschreven in het CRKBO

Congruens ฉ 2011